כל התכנים הטובים ביותר על ידי הקהילה ולמען הקהילה

קהילת לב על לב - בלוטת האצטרובל

תוכן עניינים

שיתוף מהיר

בלוטת האיצטרובל, המכונה בפי רבים “העין השלישית”, מהווה גשר בין הפיזי לרוחני, בין המדע למיסטיקה, ובין ההורמונלי להשראתי. מדובר באיבר קטן אך עוצמתי הממוקם עמוק במרכז המוח האנושי, שבמשך אלפי שנים עורר סקרנות והערצה בתרבויות רבות.

אנטומיה פנימית ומיקומה המדויק

הבלוטה שייכת למערכת האנדוקרינית – מערכת הבלוטות המפרישות הורמונים לגוף. היא ממוקמת באזור שנקרא “המוח האמצעי”, ומוקפת כמעט כולה ברקמה נוזלית – שכן המוח מורכב ברובו ממים (כ־96%). עם זאת, בלוטת האיצטרובל יוצאת דופן – היא בנויה מגבישי קלציט (סידן קריסטלי) שמעניקים לה תכונות ייחודיות: מוצקות, מוליכות רטט גבוהה, ויכולת לשמש כמשדר ומקלט.

בעבר ניתן היה להתרשם ממיקומה וצורתה רק בניתוחי גופה או הדמיות מתקדמות. כיום, בזכות טכנולוגיה זמינה, ניתן לראות תמונות המדגימות את מבנה הבלוטה ולהבין טוב יותר את מקומה הפיזי והאנרגטי.

משדר, מקלט, ויותר מזה

הבלוטה מתפקדת לא רק כמרכז הורמונלי אלא גם כתחנת שידור ותדר. בדומה לאנטנה, היא קולטת מידע תודעתי ממקורות שמעבר לחושים הרגילים – ומעבירה אותו למערכת העצבים. כמו כן, היא משדרת – רגשות, רצונות, מחשבות – ומשפיעה על העולם סביבנו, באופן עדין אך מדויק.

היכולת הזו ניכרת כאשר אנו “חשים” דברים ללא הסבר רציונלי, קולטים אדם או מצב, מקבלים תובנה פתאומית או “מרגישים” שמשהו עומד לקרות. מדובר ביכולות טבעיות, מולדות, שאינן דורשות הכשרה – אלא פתיחות והתבוננות פנימית.

היבטים ביולוגיים: מלטונין, סרוטונין ופין-אולין

הבלוטה אחראית להפרשת מלטונין – הורמון השינה, המופרש בחשיכה ומשרה על הגוף רוגע ומנוחה. כאשר האור עולה, היא מתחילה להפריש סרוטונין – הורמון ערות, מצב רוח ומוטיבציה.

בלילה, בשלב שינה עמוק, חלק מהמלטונין מומר לפין-אולין – מולקולה אנרגטית גבוהה המאפשרת חלומות צלולים, מצבי תודעה מורחבת, וחיבור להשראה. זהו שער לחזיונות פנימיים, אינטואיציה וחיבור לנשמה.

מה פוגע בבלוטה?

  1. הסתיידות: שתיית מים “כבדים” – עשירים בסידן ומינרלים – לאורך שנים גורמת להצטברות גבישים בבלוטה.
  2. אור מלאכותי: חשיפה למסכים בלילה מפריעה להפרשת מלטונין.
  3. תזונה מעובדת ורעלים: חומרים משמרים, פלואוריד, מתכות כבדות – כולם פוגעים בתפקודה.
  4. לחץ וסטרס: עיכוב במעברי תדר טבעיים.

איך מחזקים ומנקים את בלוטת האיצטרובל?

  • שתייה של מים מסוננים/מים חיים (מי מעיין/גשמים)
  • הימנעות מפלואוריד (משחת שיניים, מים מסחריים)
  • מדיטציה יומית
  • חשיפה יומית לשמש בזריחה ובשקיעה
  • שינה מוקדמת ועמוקה
  • צריכת מזונות עשירים בנוגדי חמצון (כורכום, קקאו נא, אצות ים)

מסורות עתיקות והבלוטה

במצרים העתיקה, סמל העין של הורוס מייצג את בלוטת האיצטרובל. בהודו, הטיקה בין העיניים מצביעה עליה. בוותיקן, פסל ענק בדמות אצטרובל שוכן בחצר המרכזית. בתרבויות המאיה, המסופוטמיה, טיבט וסין – כל אלו הכירו בבלוטה כמרכז רוחני, פיזי ותודעתי כאחד.

הידע הזה לא נעלם – הוא פשוט הודחק. כיום, מתעוררת הבנה מחודשת לחשיבותה, גם ברפואה וגם בעולמות הרוח.

עין שלישית או עין פנימית?

אין לנו באמת עין פיזית שלישית במצח, אך הביטוי מייצג את היכולת לראות מעבר לנראה – בעיניים עצומות, דרך הדמיון, התחושות, הידיעה. לא מדובר באמונה – אלא בידיעה פנימית שאינה תלויה בהסברים או חיזוקים חיצוניים.

סיכום

בלוטת האיצטרובל היא לא עוד בלוטה הורמונלית – היא מפתח. היא גשר. היא שער. היא מקור השראה, ריפוי, ודיוק פנימי. כשאנחנו מבינים את תפקידה, מזינים אותה ומכבדים את המחזוריות שלה – אנחנו זוכים לחיים ברורים, יצירתיים, רגועים ומחוברים.

הזמן ללמוד עליה – ולהיזכר בידע שכבר קיים בנו.

 

הערה: המידע במאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מוסמך. בכל שאלה בריאותית יש להיוועץ ברופא.

No data was found